Afvalcontainers tijdens oud en nieuw

Afvalcontainers tijdens oud en nieuw

Tijd voor een eindejaar schoonmaak? Daar komt natuurlijk veel afval bij kijken. Veel openbare afvalcontainers worden tijdens oud en nieuw afgesloten om vandalisme te voorkomen. Dus is het verstandig om zelf een afvalcontainer te huren en daar uw afval in weg te gooien. Toch zijn veel mensen bang dat ook hun eigen gehuurde afvalcontainer vernield wordt tijdens oud en nieuw. In dit blog leest u een aantal handige tips in verschillende situaties.

Situatie 1: U wilt een afvalcontainer huren tijdens oud en nieuw

Allereerst is het belangrijk om bij uw gemeente na te gaan of het wel toegestaan is om tijdens oud en nieuw een afvalcontainer buiten te zetten. Sommige gemeenten hebben dit namelijk liever niet omdat er nog wel eens vuurwerk in zo’n container terecht kan komen, met alle gevolgen van dien. Heeft u navraag gedaan en blijkt dat het toegestaan is om een afvalcontainer te huren tijdens oud en nieuw? Probeer de container dan zoveel mogelijk op u eigen terrein te plaatsen; bijvoorbeeld op de oprit of in uw tuin.

Situatie 2: U wilt rond deze periode een afvalcontainer huren, maar weet nog niet precies wanneer

‘’Liever voorkomen dan genezen’’. En dat geldt ook voor het huren van een afvalcontainer tijdens oud en nieuw. Het is verstandiger om de grote opruiming te verschuiven naar een paar dagen na Oud en Nieuw. Er is dan veel minder kans dat er vuurwerk in uw afvalcontainer terecht komt.

Situatie 3: U heeft een afvalcontainer staan tijdens oud en nieuw

Wanneer u al een afvalcontainer heeft staan tijdens Oud en Nieuw en deze nog nodig hebt ná oud en nieuw, is het belangrijk om eerst bij uw gemeente na te vragen of het wel mogelijk is om de container te laten staan. Als dit mag en uw afvalcontainer op een openbare plek staat is het verstandig om de container tijdelijk even af te sluiten voor het vuurwerk. Doe dit bijvoorbeeld door de deksel erop te plaatsen.

Situatie 4: U heeft een afvalcontainer staan voor oud en nieuw en u bent al klaar met klussen

Heeft u al een afvalcontainer staan maar bent u al klaar met klussen? Maak dan zo snel mogelijk een afspraak om de afvalcontainer op te laten halen. Dit kunt u doen door contact op te nemen met onze ophaalservice.

Voorkom overlast

Maak van tevoren duidelijke afspraken met uw buren. Bent u al tien keer naar buiten gelopen om de buurjongen te vragen of hij alsjeblieft zijn duizendklapper niet in uw tuin wilt gooien? Dan is het misschien tijd om een melding van overlast te maken. Natuurlijk is klikken niet leuk, maar in dit geval kan het erg gevaarlijk zijn wanneer afval in uw container terecht komt (lees: brand). Is er al brand ontstaan? Probeer kleine brandjes zelf te blussen met bijvoorbeeld een emmer water. Heeft u de brand niet meer onder controle? Bel dan meteen de brandweer.

Afvalcontainer huren

Bent u van plan een afvalcontainer te huren? Dat kan! Bekijk op onze website het hele assortiment. Wilt u eerst iets meer informatie of heeft u vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice!