Alles over de tuinafval container

Alles over de tuinafval container

Heeft u (binnenkort) te maken met tuinafval? Dan bent u bij het juiste artikel belandt! In dit artikel bespreken we namelijk alles over de tuinafval container en al het overige afval uit de tuin. Ook gaan we het hebben over waar u op moet letten bij een tuinafval container en welke andere containers u nog wel eens nodig zou kunnen hebben bij een flinke klus in de tuin. Meer weten? Lees dan snel verder!

Wat mag er in de tuinafval container?

Over het algemeen bestaat tuinafval vaak uit groenafval en zo wordt er met een tuinafval container dan ook vaak de groencontainer bedoeld. U kunt terecht bij deze container wanneer u te maken heeft met bamboe, bladeren, boomstammen, boomstobben, boomstronken, gras en riet (let op: geen dakriet), maaisel, plantsoenafval, snoeiafval, struiken, takken en plantenresten. Wanneer wij de container opgehaald hebben, kunnen wij uw groenafval vervolgens omzetten in compost, waarmee uw afval een tweede leven krijgt met de tuinafval container.

Tuincontainer of grondcontainer?

Zoals we hierboven gezien hebben mag er dus geen grond, zand, aarde, steen, hout en agrarisch afval in de tuinafval container. Heeft u wel te maken met deze afvalstromen, is de grondcontainer wellicht geschikter. Deze container is geschikt voor aarde, klei, kort gemaaide graszode en zand maar let op! Deze grondsoorten mogen niet vervuild zijn met PFOA/PFAS, wortels, grind, hout, plastic en boomstronken. Groenafval en grondafval kunnen dan ook niet in eenzelfde container afgevoerd worden.

Heeft u te maken met totaal andere afvalstromen uit uw tuin? Maak dan een keuze uit het overige aanbod aan containers welke nog bestaan uit de grofvuilcontainer, de bouwcontainer, de houtcontainer en de puincontainer.

Waar moet ik op letten bij een tuinafval container huren?

Let er bij het huren van een container op dat u bij het kiezen van een formaat, bij twijfel altijd voor het grotere formaat gaat. De hoeveelheid afval valt in de realiteit namelijk vaak hoger uit dan gedacht, met als resultaat dat u ruimte tekort komt in de container. Daarbij mag het afval in de container slechts 20 cm boven de rand van de container uitsteken, houd dus ook hier rekening mee. Indien dit wel het geval is zijn wij genoodzaakt hier een toeslag voor te rekenen en bij 60 cm mogen onze chauffeurs de container zelfs niet meer meenemen vanwege veiligheidsredenen.

Daarnaast is het belangrijk dat u de richtlijnen voor de toegestane afvalstromen volgt en dat u zelf de ophaalafspraak moet maken voor het afvoeren van de container. Het is namelijk fijn dat u op deze manier zelf de huurperiode in de hand heeft, maar dan moet u het maken van een afspraak natuurlijk niet vergeten.

Tuinafval container bestellen?

Ga dan direct naar onze webshop en kies de container die past bij uw klus! Heeft u vragen over het huren van onze containers? Of heeft u advies nodig bij het uitzoeken van de meest geschikte container? Neem dan snel contact met ons op door te bellen naar 071-4022552 of te mailen naar info@afvalcontainersvlk.nl, we helpen u graag!