Binnen 24 uur geleverd in de Leidse Regio!

De zomer komt er weer aan en u heeft net op tijd de tuin gerenoveerd, zodat u samen met vrienden of familie kan genieten van de warme dagen buiten. Bij een renovatie van een tuin kunnen er veel verschillende soorten afval over blijven. U kunt bijvoorbeeld de schutting hebben vervangen, waardoor u de oude houten schutting wilt deponeren in een vuilcontainer. U kunt nieuwe tegels hebben gelegd waardoor er gegraven moest worden en u veel grond wilt deponeren in de vuilcontainer. Ook kunt u natuurlijk veel nieuwe planten hebben aangelegd in de tuin, waardoor oude, dode planten afgevoerd moeten worden middels een vuilcontainer. Voor zowel de oude schutting als de overgebleven grond of dode planten kunt u bij onze containerverhuur terecht.

Welke type vuilcontainer moet ik bestellen na de renovatie van mijn tuin?

Er zijn drie type vuilcontainers, die vaak gekozen worden na een renovatie van de tuin, namelijk de hout afvalcontainer, de grond afvalcontainer en de groen afvalcontainer. In deze drie type vuilcontainer mogen verschillende soorten afval gedeponeerd worden. Uiteraard zegt de naam van het type vuilcontainer al veel over de inhoud van de vuilcontainer, maar om het te verduidelijken wat er nu precies wel en niet in de vuilcontainer gedeponeerd mag worden volgt nu een lijst. Het is namelijk zo dat bijvoorbeeld niet alle soorten hout in de hout afvalcontainer gedeponeerd mogen worden.

  1. In de houtafval container mag u de volgende afvalsoort deponeren: hardboard, geperst hout, kozijnen, zachtboard, houten platen en/of spaanplaat. In een hout afvalcontainer mag u daarentegen de volgende afvalsoort niet deponeren: bomen, struiken, beschoeiingen, geïmpregneerd hout, hout met kunststof en/of asbest of asbest vergelijkend materiaal. In een grond afvalcontainer mag u de volgende afvalsoort deponeren: klei, veen, aarde, tuinaarde, grasmatten en graszoden.
  2. Het kan zijn dat u grond vervuild met PFOA wilt laten afvoeren. PFOA mag in ieder geval niet in een normale grond afvalcontainer afgevoerd worden net als de volgende afvalsoorten: wortels, boomstronken, grind, olie, hout en plastic.
  3. Als laatste beschikken wij over een groen afvalcontainer. U kunt het volgende soort afval in de groen afvalcontainer deponeren: hooi en stro, snoei of maaiafval, takken, struiken, gft-afval en/of plantenresten. U kunt het volgende soort afval juist niet in de groen afvalcontainer deponeren: zand, steen, grond, bewerkt hout en/of ander afval dan groenafval.

Kan ik een vuilcontainer huren voor al het afval uit mijn tuin?

Dat ligt geheel aan het type afval, wat u wilt gaan deponeren. Zoals hierboven beschreven zijn er drie soorten vuilcontainers, die vaak gebruikt worden na het renoveren van de tuin. Mocht al uw afval binnen hetzelfde type vuilcontainer passen, dan kunt u kiezen voor de desbetreffende vuilcontainer. U kunt echter géén grond in een groen afvalcontainer gooien. U zult dan de keuze moeten maken om eventueel beide vuilcontainers te huren. De reden waarom u niet alle afvalsoorten bij elkaar kunt gooien is, omdat wij het afval bij ons bedrijf zelf scheiden en het handiger is dat het afval door uzelf al voor een deel is gescheiden. Natuurlijk kan het voorkomen dat er een beetje grond meekomt bij plantenresten, maar probeer dit ten alle tijden te beperken. Wanneer u namelijk een grote hoeveelheid grond in de groen afvalcontainer deponeert zullen wij extra kosten moeten rekenen, aangezien grond niet is toegestaan.

Verkeerde afvalstroom in de vuilcontainer
Mocht u per ongeluk een andere afvalsoort in bijvoorbeeld de groen afvalcontainer hebben gegooid, dan kunt u dit telefonisch doorgeven. Wij zullen vervolgens administratiekosten in rekening brengen en eventueel het verschil uitrekenen tussen de kosten van de type afvalcontainers. Het kan namelijk zo zijn dat u eigenlijk een grond container nodig had in plaats van een groen afvalcontainer. Mocht de vuilcontainer, die u daadwerkelijk nodig had duurder zijn, dan krijgt u een aanvullende factuur. Mocht het type vuilcontainer echter goedkoper zijn, dan krijgt u het verschil van ons terug. Als u nog vragen heeft over het type vuilcontainer of de afvalstroom dan kunt u het contactformulier invullen of ons telefonisch bereiken. Eén van onze collega’s zal dan klaarstaan om al uw vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

U maakt gebruik van een verouderde browser

Deze website is niet geoptimaliseerd voor uw browser, voor de beste ervaring van deze website kunt u het beste gebruik maken van andere browsers zoals: Chrome, Safari, Firefox of Edge.