Binnen 24 uur geleverd in de Leidse Regio!

Op onze website zijn er zes verschillende type afzetcontainers, die u kunt huren. Aangezien er zes type afzetcontainers zijn is het belangrijk dat wij zorgen dat u weet welke afzetcontainer u nodig heeft. Om deze reden hebben wij dit artikel geschreven. U kunt namelijk op de website bij ‘alle afvalcontainers’ en bij ‘veelgestelde vragen’ de verschillen tussen de zes afzetcontainers vinden, maar in dit artikel hebben we de zes afzetcontainers onder elkaar gezet. Bij elk kopje wordt een andere afzetcontainer beschreven. De reden waarom u zeker moet zijn van het type afzetcontainer is dat u anders eventueel een hoger bedrag moet afrekenen. Dit willen wij natuurlijk voorkomen. Heeft u naast de zes type afvalcontainers vragen over het bestelproces dan kunt u uw vragen altijd via het contactformulier stellen. Onze collega zal uw vragen zo snel mogelijk beantwoorden. Wilt u liever direct antwoord, dan kunt u ons natuurlijk ook bellen.

Het eerste type afzetcontainer kunt u gebruiken voor groenafval

De afzetcontainer voor groenafval wordt uiteraard vaak gebruikt na een renovatie van de tuin. De afzetcontainer voor groenafval mag het volgende afval bevatten: hooi en stro, plantenresten, takken, struiken, gft-afval en/of snoei of maaiafval. De afzetcontainer voor groenafval mag juist niet het volgende afval bevatten: bewerkt hout, zand, steen, grond en/of ander afval dan groenafval. Pas dus op als u veel grond over heeft na het renoveren van de tuin. Wij begrijpen dat er aan plantenresten altijd een beetje aarde blijft hangen, maar het is niet de bedoeling dat u kilo’s aarde in de afzetcontainer voor groenafval deponeert. Wanneer u veel grond heeft zult u een container voor grond afval moeten huren.

Het tweede type afzetcontainer kunt u gebruiken voor houtafval

De afzetcontainer voor houtafval wordt uiteraard gebruikt voor het afvoeren van verschillende soorten hout. De afzetcontainer mag het volgende hout bevatten: spaanplaat, hardboard, kozijnen, geperst hout, zachtboard, en/of houten platen. De container voor hout mag juist niet het volgende hout en ander soort afval bevatten: hout met kunststof, struiken, beschoeiingen, geïmpregneerd hout, bomen en/of asbest of asbest vergelijkend materiaal.

Het derde type afzetcontainer kunt u gebruiken voor grofvuil

Wanneer u net verhuisd bent komt het voor dat u een nieuw interieur heeft aangeschaft en daardoor uw oude meubels niet meer nodig heeft. In dat geval kunt u het best eerst beoordelen of de meubels nog een tweede leven kunnen krijgen in een ander huis. Het is namelijk duurzamer om de meubels bij een kringloopwinkel te brengen, dan ze gelijk als afval te bestempelen. Mocht het zo zijn dat de meubels niet meer van goede kwaliteit zijn, dan kunt u het derde type afzetcontainer gebruiken bestemd voor grofvuil. De afzetcontainer voor grofvuil mag het volgende afval bevatten: fietsen, puin, tuinmeubels, hout, metalen, meubels, raambekleding, sanitair, tegels, kunststof, sloop en/of afvalhout. Ook matrassen zijn toegestaan in de container voor grofvuil, maar houdt dan wel rekening met een toeslag van 50 euro per matras. Een alternatieve optie is daarom om uw oude matras zelf weg te brengen. De container voor grofvuil mag het volgende afval juist niet bevatten: vetresten, spuitbussen, chemisch materiaal, dakleer, autobanden, kitspuiten, verfblikken, asbest of asbest vergelijkend materiaal, koelkasten en/of vriezers.

Het vierde type afzetcontainer kunt u gebruiken voor grondafval

De afzetcontainer voor grondafval kunt u uiteraard gebruiken wanneer u een grote hoeveelheid grond wilt deponeren. De afzetcontainer voor grondafval mag het volgende afval bevatten: tuinaarde, grasmatten, aarde, klei, veen, zand en graszoden. Pas op dat u geen plantenresten in de afzetcontainer voor grondafval deponeert. Waar bij de container voor groen afval geldt dat er bij de plantenresten niet te veel grond mee mag komen geldt voor de grond container het tegenovergestelde, namelijk dat het kan zijn dat er kleine hoeveelheden plantenresten meekomen met de grond, maar dat het niet de bedoeling is dat u gehele planten in de container gooit. Ook het volgende afval mag niet in de container voor grond worden gedeponeerd: wortels, olie, boomstronken, plastic, hout en/of grind.

Grond vervuild met PFOA
Hiernaast moet u oppassen dat u niet per ongeluk grond vervuild met PFOA laat afvoeren zonder daar een speciale afzetcontainer voor gehuurd te hebben. Er is een grotere kans dat uw grond vervuild is met PFOA wanneer u in Zuid-Holland woont. Dit komt omdat er jarenlang fabrieken in Dordrecht hebben gestaan die deze stof hebben uitgestoten. Vervolgens heeft de stof zich kunnen verspreiden over de gehele provincie. U hoeft zich overigens geen zorgen te maken als uw grond vervuild is met PFOA, aangezien het RIVM onderzoek heeft gedaan naar de risico’s en de vervuilde grond in Zuid-Holland ver onder de risicogrenswaarde ligt. U kunt er dus niet ziek van worden. Helaas is het wel zo dat wanneer u vervuilde grond heeft u een speciale grond container moet huren, aangezien de grond gescheiden moet blijven van normale grond.

Het vijfde type afzetcontainer kunt u gebruiken voor puin

De afzetcontainer voor puin wordt vaak gebruikt wanneer u een grote verbouwing achter de rug heeft, waarbij de indeling van het huis wordt aangepast en muren doorgebroken moeten worden. De afzetcontainer voor puin mag het volgende afval bevatten: dakpannen, grindtegels, metselpuin, stenen en/of bakstenen. De afzetcontainer voor puin mag juist niet het volgende afval bevatten: dakgrind, puinzakken, asfalt, gips, asbest of asbest vergelijkend materiaal en/of ander materiaal dan puin.

Het zesde type afzetcontainer kunt u gebruiken voor bouwafval

De afzetcontainer voor bouwafval mag het volgende afval bevatten: grofvuil, glas puin, plastic, hout, kunststof, gibo, gips, vloerbedekking, karton en/of papier. De afzetcontainer voor bouwafval mag het volgende afval juist niet bevatten: vriezers, koelkasten, dak afval, vetresten, autobanden, accu’s, olie en/of asbest of asbest vergelijkend materiaal. U kunt net als bij de afzetcontainer voor grofvuil een matras weggooien met een toeslag van 50 euro.

U maakt gebruik van een verouderde browser

Deze website is niet geoptimaliseerd voor uw browser, voor de beste ervaring van deze website kunt u het beste gebruik maken van andere browsers zoals: Chrome, Safari, Firefox of Edge.