Bouwcontainer huren

Een bouwafval container huren is de oplossing om snel verschillende soorten afval, dat is ontstaan tijdens het verbouwen of renoveren, af te voeren. Dit is voornamelijk materiaal dat niet meer kan worden hergebruikt. Een bouwcontainer huren is hiernaast ook voordelig. Wilt u meer weten over een bouwcontainer huren of sloop- en bouwafval afvoeren? Navigeer via het menu naar onze verschillende types bouwcontainers: bouwafval container 3m³, bouwafval container 6m³, open bouwafval container 10m³ en gesloten bouwafval container 10m³.

Bouw- en sloopafval container huren

Bij het leveren van de bouwafval container vragen wij u om aanwezig te zijn, zodat u de juiste plek voor de container kunt aanwijzen. U hoeft niet aanwezig te zijn als de container wordt afgevoerd.

De container neemt de ruimte van een normale parkeerplaats in. Indien de container moet worden geplaatst in een smalle steeg of een locatie waar de vrachtwagen moeilijk bijkomt, verzoeken wij u om eerst contact op te nemen met ons.

Vragen? Bel 071 – 402 25 52 of mail ons.

Wat mag er wel in deze bouwafval container?

 • Puin
 • Glas
 • Hout
 • Karton
 • Kunststof
 • Metaal
 • Plastic
 • Vloerbedekking

Wat mag er niet in deze  bouwafval container?

 • Asbesthoudende materialen
 • Chemische materialen
 • Accu’s
 • Bielzen, geïmpregneerd hout
 • Koelkasten/vriezers
 • Dakafval
 • Vetresten
 • Autobanden
 • Matrassen
 • Spuitbussen leeg/vol

Asbesthoudende materialen

Indien u asbesthoudende of asbestlijkende materialen heeft, gooi deze dan niet in de bouwafval container. Maak hier vooraf, of als u dit ter plekke constateert, melding van. U krijgt dan van ons instructies en wij voeren de asbesthoudende materialen tegen een redelijk tarief af. Indien u het asbesthoudend of chemische materiaal zonder melding toch in de afvalcontainer stort, komen de verwerkingskosten voor uw rekening behoorlijk oplopen. Een bouwcontainer huren doet u namelijk niet voor asbesthoudende materialen!

Bouwcontainer huren met of zonder vergunning

Een vergunning voor het plaatsen van een bouwcontainer op uw eigen terrein is niet nodig. Indien u een bouwcontainer doet huren en daarna wilt plaatsen op openbaar gebied zou het mogelijk kunnen zijn dat u een vergunning nodig heeft. U kunt bij de gemeente informeren of u een vergunning nodig heeft.

Bouwcontainer huren en plaatsen

Op de afleverdatum vragen wij u aanwezig te zijn, zodat wij de bouwafval container na het huren op de beste plek voor u kunnen plaatsen. Bij het ophalen is het niet nodig om aanwezig te zijn zolang onze chauffeurs makkelijk bij de container kunnen komen met de wagen. Al onze containers kunnen in een parkeervlak geplaatst worden. Indien de bouwafval container moet worden geplaatst in een smalle steeg of een locatie waar de vrachtwagen moeilijk bijkomt, verzoeken wij u om van tevoren eerst contact op te nemen met ons.

Huurperiode bouwcontainer

Een huurperiode van maximaal 4 weken is bij de prijs inbegrepen voor de bouwcontainer. Wilt u een bouwcontainer huren om langer dan 4 weken te gebruiken? Dan is dit zeker ook mogelijk! De eerste 4 weken zit de huurperiode in de all-in prijs. Na de 4 weken worden er huurkosten berekend van € 2,- per dag (exclusief BTW). De scherpe all-in huurprijs zorgt ervoor dat u voordelig een bouwcontainer kunt huren zonder borg of onvoorziene kosten.

Volle bouwcontainer wisselen of laten ophalen?

Bent u klaar met uw klus en/of is de bouwcontainer vol? Dan kunt u kosteloos gebruikmaken van onze ophaalservice of containerwissel service. Let op, het afval in de bouwcontainer mag niet hoger dan maximaal 20 cm boven de rand worden gevuld. Hiernaast mogen er ook geen delen aan de voor- achter- en/of zijkant van de container uitsteken. Dit heeft te maken met het veilig vervoeren van de bouwcontainer.

In het bestelproces kunt u aangeven dat het een wissel betreft. Het is tevens mogelijk om een ander formaat te bestellen. Als u op werkdagen bestelt, leveren of wisselen wij binnen 24 uur de container op uw locatie! Om teleurstellingen te voorkomen, kunt u altijd contact met ons op te nemen. Tijdens het contact kunnen wij u dan exact aangeven wanneer de gehuurde container geplaatst gaat worden.

Toch geen bouwcontainer huren?

Gaat u afval afvoeren dat niet gedeponeerd mag worden in een bouwcontainer? Ook dan kunt u terecht in de webshop van Afvalcontainers VLK. Wij verhuren namelijk ook puincontainers, houtcontainers, grondcontainers en groenafval containers. In onze blog leest u meer over de verschillen tussen de zes type afzetcontainers. Wilt u meer weten over een bouwcontainer of andere container huren via Afvalcontainers VLK? Neem dan gerust contact met ons op voor een adviesgesprek!