Een nieuw terras? Puinbak huren!

Een nieuw terras? Puinbak huren!

Ben je je oude terrastegels zat? Of ga je aan de slag met een overkapping? Wat je reden ook mag zijn om je terras te vervangen, je zult van je oude tegels af moeten. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een aantal tegels apart te houden, mocht je ze nog nodig hebben, maar je hebt natuurlijk ook nog de optie om de tegels te verkopen wanneer ze nog in goede staat zijn. Toch is het zo dat tegels vaak ook gewoon versleten zijn en/of dat je simpelweg moeiteloos van ze af wilt. In dat geval is een puinbak huren jouw beste optie. De vraag is alleen of dit wel ├ęcht nodig is en waar je op moet letten bij een puinbak huren.

Wel of geen puinbak huren?

Alvorens je besluit dat je de aanleg van een nieuw terras in werking gaat zetten, zul je voor jezelf na moeten gaan of het echt nodig is om jouw terrastegels te vervangen. In veel gevallen is het namelijk niet per se nodig! In het geval van een overkapping, is het namelijk vaak geen noodzaak om de terrastegels te verwijderen. Heel vaak blijven deze namelijk liggen omdat het terras onveranderd blijft met de overkapping. In het geval dat je een houten vlonder had gewild in je overkapping, kan dit vaak bovenop de tegels worden geplaatst en hoeven de tegels ook in dit geval niet verwijderd te worden. In deze gevallen zou een puinbak huren dan ook overbodig zijn.

Hetzelfde geldt voor het aanzien van je tuin. Wanneer het totaalplaatje van je tuin niet volledig naar je zin is, is het een logische gedachte om het tuinterras te vervangen. Toch is dit niet altijd het probleem en zijn er ook vele andere, eventueel simpelere en goedkopere, dingen die je kunt veranderen om het aanzien van je tuin in zijn geheel op te frissen. Let hierbij wel op dat een puinbak huren alsnog noodzakelijk kan zijn, ondanks je je terrasregels niet gaat vervangen en/of dat je misschien een andere container nodig hebt. Wanneer je bijvoorbeeld een aantal muurtjes of plantenbakken gaat slopen, zul je alsnog te maken krijgen met puin en zul je dus nog steeds te maken krijgen met een puinbak huren. Wanneer je aarde, zand of grasmatten af moet voeren, zul je wellicht een grondcontainer moeten huren en zo zijn er vele situaties die alsnog om een container kunnen vragen. Bedenk van te voren daarom goed wat je wilt, zodat je hier op in kan spelen.

Zelf doen of uitbesteden?

Je kunt zelf je tuin onder handen nemen maar je kunt het natuurlijk ook uitbesteden. In het laatste geval zul je met de aannemer wat dingen af moeten stemmen omtrent een puinbak huren. Hoeveel puin verwacht hij? Gaat hij over een puinbak huren of moeten jullie dat zelf doen? Wat zou dan de beste locatie zijn om de puinbak neer te zetten? Wat zou het eventueel gaan kosten wanneer hij de puinbak huren op zich neemt? Spreek dit allemaal goed door zodat er geen onduidelijkheden ontstaan tussen jou en de aannemer.

Ook is het van belang dat je in elk scenario wat praktische zaken nagaat zoals hoelang de container bij jou in de wijk mag blijven staan en of je een vergunning nodig hebt. Ook is het wenselijk om nog even met je buren te bespreken dat dit gaat gebeuren zodat zij op de hoogte zijn en dat ze hier tegelijkertijd rekening mee kunnen houden.

Puinbak huren?

Bestel hier snel jouw puinbak! Heb je nog vragen over het huren van een puinbak? Neem dan snel contact met ons op, we helpen je graag!

Ben je op zoek naar een andere container dan een puincontainer? Bekijk hier alle containers!