Een nieuw terras? Puinbak huren!

Een nieuw terras? Puinbak huren!

Bent u uw oude terrastegels zat? Of gaat u aan de slag met een overkapping? Wat uw reden ook mag zijn om uw terras te vervangen, u zult van uw oude tegels af moeten. U kunt er natuurlijk voor kiezen om een aantal tegels apart te houden, mocht u ze nog nodig hebben, maar u heeft natuurlijk ook nog de optie om de tegels te verkopen wanneer ze nog in goede staat zijn. Toch is het zo dat tegels vaak ook gewoon versleten zijn en/of dat u simpelweg moeiteloos van ze af wilt. In dat geval is een puinbak huren uw beste optie. De vraag is alleen of dit wel ├ęcht nodig is en waar u op moet letten bij een puinbak huren.

Wel of geen puinbak huren?

Alvorens u besluit dat u de aanleg van een nieuw terras in werking gaat zetten, zult u voor uzelf na moeten gaan of het echt nodig is om uw terrastegels te vervangen. In veel gevallen is het namelijk niet per se nodig! In het geval van een overkapping, is het namelijk vaak geen noodzaak om de terrastegels te verwijderen. Heel vaak blijven deze namelijk liggen, omdat het terras onveranderd blijft met de overkapping. In het geval dat u een houten vlonder had gewild in uw overkapping, kan dit vaak bovenop de tegels worden geplaatst en hoeven de tegels ook in dit geval niet verwijderd te worden. In deze gevallen zou een puinbak huren dan ook overbodig zijn. Hetzelfde geldt voor het aanzien van uw tuin. Wanneer het totaalplaatje van uw tuin niet volledig naar uw zin is, is het een logische gedachte om het tuinterras te vervangen. Toch is dit niet altijd het probleem en zijn er ook vele andere, eventueel simpelere en goedkopere, dingen die u kunt veranderen om het aanzien van uw tuin in zijn geheel op te frissen. Let hierbij wel op dat een puinbak huren alsnog noodzakelijk kan zijn, ondanks dat u uw terrasregels niet gaat vervangen en/of dat u misschien een andere container nodig heeft. Wanneer u bijvoorbeeld een aantal muurtjes of plantenbakken gaat slopen, zult u alsnog te maken krijgen met puin en zult u dus nog steeds te maken krijgen met een puinbak huren. Wanneer u aarde, zand of grasmatten af moet voeren, zult u wellicht een grondcontainer moeten huren en zo zijn er vele situaties die alsnog om een container kunnen vragen. Bedenk van tevoren daarom goed wat u wilt, zodat u hier op in kan spelen.

Zelf doen of uitbesteden?

U kunt zelf uw tuin onder handen nemen, maar u kunt het natuurlijk ook uitbesteden. In het laatste geval zult u met de aannemer wat dingen af moeten stemmen omtrent een puinbak huren. Hoeveel puin verwacht hij? Gaat hij over een puinbak huren of moeten jullie dat zelf doen? Wat zou dan de beste locatie zijn om de puinbak neer te zetten? Wat zou het eventueel gaan kosten wanneer hij de puinbak huren op zich neemt? Spreek dit allemaal goed door zodat er geen onduidelijkheden ontstaan tussen jou en de aannemer. Ook is het van belang dat u in elk scenario wat praktische zaken nagaat zoals hoelang de container bij jou in de wijk mag blijven staan en of u een vergunning nodig heeft. Ook is het wenselijk om nog even met uw buren te bespreken dat dit gaat gebeuren, zodat zij op de hoogte zijn en dat ze hier tegelijkertijd rekening mee kunnen houden.

Puinbak huren?

Bestel hier snel uw puinbak! Heeft u nog vragen over het huren van een puinbak? Neem dan snel contact met ons op, we helpen u graag! Bent u op zoek naar een andere container dan een puincontainer?