Groenafval container huren

Wilt u aan de slag in de tuin? Gaat u bijvoorbeeld struiken en planten snoeien of (kleine) bomen verwijderen? Dan raden wij aan om een groenafval container te huren. Met een groencontainer kunt u al het tuinafval makkelijk kwijt, zonder zelf nog na te moeten denken over hoe u dit kunt vervoeren naar de gemeentelijke stortplaats. Bovendien scheelt dit in tijd, energie en geld! In onze webshop kunt u kiezen uit verschillende groencontainers: groenafval container 3m³, groenafval container 6m³, groenafval container 10m³ en groenafval container 10m³ gesloten.

Groenafval container huren

Een groencontainer huren is handig wanneer u aan de slag gaat met het aanleggen van een nieuwe tuin, plaatsen van nieuwe schuttingen of bij het uitgraven van uw perceel. Al het vrijgekomen tuinafval en groenafval kunt u makkelijk en snel in de container verzamelen. U hoeft niet na te denken over waar en hoe u dit bij de stortplaats krijgt. Dit scheelt een hoop tijd en energie!

Vragen? Bel 071 – 402 25 52 of mail ons.

Wat mag er wel in deze container?

 • Bamboe
 • Bladeren
 • Boomstammen
 • Boomstobben
 • Boomstronken
 • Gras
 • Riet (geen dakriet) en maaisel
 • Plantsoenafval
 • Snoeiafval
 • Struiken
 • Takken
 • Plantenresten

Wat mag er niet in deze container?

 • Grond
 • Zand
 • Aarde
 • Steen
 • (Bewerkt) hout
 • Agrarisch afval (Fruit)

Groencontainer huren en plaatsen

U bent van plan uw tuin te vernieuwen of gaat starten met een project waar u veel groenafval aan overhoudt. Dan kunt u ervoor kiezen om een groencontainer te huren. Hier kunt u namelijk al uw groenafval in doen voordat wij het afval voor u ophalen. U hoeft daarna niet meer om te kijken naar uw afval, aangezien wij dit op een milieuvriendelijke manier verwerken.

Wanneer u een groencontainer gaat huren, dan brengen wij deze voor dezelfde prijs naar uw locatie. Op uw gewenste leverdatum is het belangrijk dat er iemand op locatie aanwezig is om de gewenste plek voor de tuinafval-container te bepalen. Wij plaatsen dan de groenafval container op de plek dat voor u het makkelijkste is. Vaak kan dit een parkeerplaats zijn voor uw huis. Wist u dat onze containers namelijk precies passen in een parkeerplaats? Als u de container op een andere plek wilt laten plaatsen, zoals op de stoep of in uw tuin, dan horen wij dit graag van tevoren. Hier moeten wij namelijk rekening mee houden. Voor u is dit ook fijner want dan kan de groencontainer sneller geplaatst worden. Zolang onze chauffeur makkelijk bij de (volle) container kan komen, hoeft u bij het ophalen van de container niet aanwezig te zijn,

Wanneer er bijzonderheden zijn waar wij op moeten letten, dan zou het fijn zijn als u dit van tevoren aangeeft. Heeft u vragen over het huren of plaatsen van groencontainers? Neem dan contact met ons op.

Huurperiode groencontainer

De huurperiode van de groencontainer is inclusief vier weken huur. Wanneer de container vol is, kunt er ook voor kiezen om uw container eerder op te laten halen. Wanneer uw container vol is, moet u zelf contact met ons opnemen. Het vervoer van de container en het afval wordt voor u geregeld.

Groencontainer huren met of zonder vergunning

Een vergunning voor het plaatsen van een tuinafval container is in de meeste gevallen niet nodig. In de binnenstad kan deze regel echter verschillen. U kunt bij uw gemeente informeren of u een vergunning nodig heeft voor het plaatsen van de container op de gewenste locatie nabij uw huis. Let op: Een gemeente kan precariorechten hanteren. De kosten verschillen per gemeente. Laat u hierover daarom goed informeren. U wilt namelijk niet geconfronteerd worden met onverwachtse kosten. Voor meer informatie neemt u contact op met onze planning.

Volle groencontainer wisselen of laten ophalen?

Indien uw tuinafval-container eerder vol zit, kunt u kiezen voor een vroegtijdige container wissel of om de container te laten ophalen als u volledig klaar bent met de tuinrenovatie of verbouwing. Let op, de tuinafval-container mag niet hoger worden gevuld dan maximaal 20 cm boven de containerrand en er mogen geen afvaldelen aan de voor- achter- en/of zijkant uitsteken. Wanneer onze chauffeur een groencontainer aantreft die niet voldoet aan onze voorwaarden dan kan er worden besloten de container niet te verplaatsen. Wanneer u op werkdagen een container huurt, dan kunnen wij deze binnen 24 uur plaatsen en/of wisselen. Om te voorkomen dat u voor onverwachte wendingen komt te staan, adviseren wij u om tijdig contact met ons op te nemen.

Asbesthoudende materialen

Bij ons kunt u ervoor kiezen om asbesthoudende materialen af te laten voeren. Indien u deze materialen constateert, vragen wij u om direct contact met ons op te nemen. Wij kunnen dan met u kijken tegen welk tarief wij dit asbesthoudend afval kunnen afvoeren. De asbesthoudende materialen mogen niet in de afvalcontainer worden gedeponeerd. Indien u toch asbesthoudende of chemische materialen zonder melding in de afvalcontainer stort, loopt u risico dat de verwerkingskosten voor uw rekening behoorlijk oplopen. Meld daarom altijd vooraf hoe de situatie is rondom uw afval, zodat zowel u als wij niet voor onverwachte wendingen komen te staan. Wanneer u vragen heeft, kunt u altijd contact opnemen.

Toch geen groenafval container huren?

Bent u van plan afval af te voeren dat niet gedeponeerd mag worden in een tuinafval container, zoals hout, puin en grondafval? Dan kunt u ervoor kiezen een van onze andere containers te huren. U kunt dan terecht in de webshop van Afvalcontainers VLK. Wij verhuren namelijk ook puincontainershoutcontainersgrondcontainersbouwcontainers of grofvuil containers.