Grondcontainer huren

Is uw tuin toe aan een (grote) renovatie of wilt u uw tuingrond verversen? Dan is een grondcontainer huren de snelste en meest efficiënte manier om aan deze klus te beginnen. Met een grondcontainer huren bent u goedkoop en snel van overtollig grond af. Bij Afvalcontainers VLK kunt u een grondafval container huren voor de beste prijs. Let op met de ontdekking van verontreinigde grond in Nederland is er een tijdelijk handelingskader omtrent PFAS/PFOA doorgevoerd.

Grondafval container huren

Bij het leveren van de grondafval container vragen wij u om aanwezig te zijn, zodat u de juiste plek voor de container kunt aanwijzen. U hoeft niet aanwezig te zijn als de container wordt afgevoerd.

De container neemt de grote in van een normale parkeerplaats in. Indien de container moet worden geplaatst in een smalle steeg of een locatie waar de vrachtwagen moeilijk bijkomt, verzoeken wij u om eerst contact op te nemen met ons.

Vragen? Bel 071 – 402 25 52 of mail ons.

Wat mag er wel in deze container?

  • Aarde
  • Klei
  • Kort gemaaide gras zode (zonder vervuiling)
  • Zand

Wat mag er niet in deze container?

  • Grond vervuild met PFOA/PFAS
  • Wortels
  • Grind
  • Hout
  • Plastic
  • Boomstronken
Let op: met de ontdekking van verontreinigde grond in Nederland is er een
tijdelijk handelingskader omtrent PFAS/PFOA doorgevoerd.

Asbesthoudende materialen

Indien u asbesthoudende of asbestlijkende materialen heeft, gooi deze dan niet in de afvalcontainer. Maak hier vooraf, of als u dit ter plekke constateert, melding van. U krijgt dan van ons instructies en wij voeren de asbesthoudende materialen tegen een redelijk tarief af. Indien u het asbesthoudend of chemische materiaal zonder melding toch in de afvalcontainer stort, komen de verwerkingskosten voor uw rekening behoorlijk oplopen.

Grondcontainer huren met of zonder vergunning

Een vergunning voor het plaatsen van een grondcontainer is in de meeste gevallen niet nodig, echter in de binnenstad kan dit anders zijn. U kunt bij de betreffende gemeente informeren of u een vergunning nodig heeft. Let op: Een gemeente kan precariorechten hanteren. De kosten verschillen per gemeente. Voor meer informatie neemt u contact op met onze planning.

Grondcontainer huren en plaatsen

Bij het leveren van de grondcontainer vragen wij u om aanwezig te zijn, zodat u de juiste plek voor de container kunt aanwijzen. Indien u daarvoor hebt gekozen, kunt u dan ook direct contant afrekenen. U hoeft niet aanwezig te zijn als de container wordt afgevoerd.

De grondcontainer neemt de grote in van een normale parkeerplaats in. Indien de container moet worden geplaatst in een smalle steeg of een locatie waar de vrachtwagen moeilijk bijkomt, verzoeken wij u om eerst contact op te nemen met ons.

Huurperiode grondcontainer

De grondcontainer is 4 weken vrij van huur, dit zit bij de kosten inbegrepen.

Volle grondcontainer wisselen of laten ophalen?

Indien uw grondcontainer vol zit kunt u al voortijdig uw container wisselen of de container laten ophalen. Let op, de grondcontainer mag niet hoger worden gevuld dan maximaal 20 cm boven de rand en er mogen geen delen aan de voor- achter- en/of zijkant uitsteken. Gelieve van te voren wel aangeven of het om een wissel gaat en indien gewenst, dat u een andere container formaat geleverd wilt hebben. Als u op werkdagen bestelt kunnen wij de container binnen 24 uur leveren en/of wisselen. Om teleurstellingen te voorkomen, adviseren wij u om tijdig contact met ons op te nemen.

Toch geen grondcontainer huren?

Gaat u afval afvoeren dat niet gedeponeerd mag worden in een grondcontainer? Ook dan kunt u terecht in de webshop van Afvalcontainers VLK. Wij verhuren namelijk ook puincontainers, houtcontainers, bouwcontainers en groenafval containers.