Kosten puin afvoeren: Duur of goedkoop?

Kosten puin afvoeren: Duur of goedkoop?

Heeft u binnenkort een flinke verbouwing op de planning staan en bent u nog bezig met het financiële plaatje? Dan zullen de kosten van het afvoeren van puinafval ook een zekere post zijn op deze lijst. Toch kan het lastig zijn om in te schatten wat het totaal van de post kosten puin afvoeren zal worden omdat deze afhankelijk is van meerdere factoren, waaronder de manier waarop u het puin gaat afvoeren. Ook kan het zijn dat u de kosten voor een puincontainer misschien samen kunt voegen met andere posten voor overig afval afvoeren. Meer weten? Lees dan snel verder, graag leggen we u meer uit over kosten puin afvoeren.

Kosten puin afvoeren bij de milieustraat

Wanneer u van plan bent om het puin zelf weg te brengen naar de milieustraat, zullen de kosten puin afvoeren opgebouwd zijn uit diverse soorten kosten. Om te beginnen zijn er kosten verbonden aan het storten van puin bij de milieustraat en deze verschillen per gemeente. Bekijk daarom goed de prijzenlijst van de milieustraten bij u in de gemeente en denk goed na over de hoeveelheid puin die u denkt te verwachten.

De tweede factor van invloed op het afvoeren van puin en de kosten hiervan bij de milieustraat zijn de kosten om het puin daar te krijgen, denk hierbij aan: kosten voor benzine, (eventuele) kosten voor de huur van een aanhangwagen of –bak, de kosten van het kopen of huren van puinzakken en de afschrijving van uw vervoermiddel door het vervoeren van puin.

Een andere bepalende factor voor kosten puin afvoeren zouden de indirecte kosten kunnen zijn voor de extra tijd die benodigd is voor de klus. De tijd die u nodig heeft voor puin afvoeren, gaat namelijk af van de tijd die u heeft voor uw klus of verbouwing. Het kan daardoor zijn dat uw klus in totaal meer vakantiedagen of vrije dagen kost dan dat het zou kosten wanneer u het puin afvoeren uit zou besteden.

Puin afvoeren met een afvalcontainer

Wanneer u ervoor kiest om puin af te voeren met het huren van een afvalcontainer, zullen de kosten puin afvoeren samengevoegd zijn in één bedrag. De prijzen van het huren van een container bij VLK zijn namelijk inclusief plaatsing van de container, het ophalen van de container, milieutoeslagen en het verwerken van het afval. Kosten puin afvoeren zullen enkel en alleen hoger worden wanneer u zich niet heeft gehouden aan de voorschriften voor de types afval die in de container mogen en wanneer u de container voor een langere periode dan vier weken zou willen houden.

 

Wat kost een puincontainer?

Voor beide opties, kan het van toepassing zijn dat u kosten puin afvoeren kunt samenvoegen met overige posten voor afval afvoeren in uw financiële begroting. Wanneer u voor meerdere soorten afval naar de milieu straat moet, kunt u bijvoorbeeld kosten als benzinekosten en de huur van een aanhangwagen verspreiden over de meerdere soorten afval die u wilt afvoeren.

Hetzelfde geldt voor een container huren. Wanneer u naast puin, ook graag ander afval wilt afvoeren kunt u kiezen voor een container waar meerdere soorten afval in mogen (in plaats van enkel en alleen puinafval). Op deze manier kunt u de kosten voor een puincontainer verdelen over meerdere posten in plaats van deze volledig toe te rekenen aan kosten puin afvoeren.

Geschikte afvalcontainers voor puin

Wij van afvalcontainers VLK hebben drie verschillende soorten containers waarin u uw puinafval kunt afvoeren, namelijk: de puincontainer, de bouwafval container en de grofvuilcontainer. De bouwafvalcontainer is, naast puin, ook geschikt voor glas, hout, karton, kunststof, metaal, plastic en vloerbedekking. De grofvuil container is naast puin ook geschikt voor gips, hout, huisraad, papier en karton en plastic. De kosten puin afvoeren verschillen hier per type container.

Puin container huren?

Wilt u graag een container huren om goedkoop puin af te voeren? Bestel dan gelijk uw puincontainer, bouwafval container of grofvuil container via slechts enkele klikken in onze webshop. Heeft u vragen over de kosten van puincontainer of de mogelijkheden om te huren? Neem dan snel contact met ons op, we helpen u graag bij goedkoop puin afvoeren.

Op zoek naar een andere container? Bekijk dan ons volledige aanbod aan afvalcontainers.