Puincontainer huren (Stenen)

Er komt veel puin vrij als u gaat verbouwen, slopen, renoveren of bouwen. Een puincontainer huren is dan slim om te doen. U kunt bijvoorbeeld denken aan het plaatsen of verwijderen van een muur in een woning. Al het puinafval kunt u direct kwijt in een puincontainer. Bovendien scheelt dit ritjes heen en weer naar de stortplaats. Wilt u meer weten over een puincontainer huren of puin afvoeren? Navigeer via het menu naar onze verschillende types puincontainers: puincontainer 3m³, puincontainer 6m³, puincontainer 10m³ en puincontainer 10m³ gesloten.

Puinafval container huren

Bij het leveren van de puinafval container vragen wij u om aanwezig te zijn, zodat u de juiste plek voor de container kunt aanwijzen. U hoeft niet aanwezig te zijn als de container wordt afgevoerd.

De container neemt de grote in van een normale parkeerplaats in. Indien de container moet worden geplaatst in een smalle steeg of een locatie waar de vrachtwagen moeilijk bijkomt, verzoeken wij u om eerst contact op te nemen met ons.

Vragen? Bel 071 – 402 25 52 of mail ons.

Wat mag er wel in deze container?

 • Cementdekvloer
 • Dakpannen
 • Gemetselde of betonnen muren
 • Kalkzandsteen
 • Plavuizen
 • Straatwerk
 • Tegels

Wat mag er niet in deze container?

 • Asbesthoudende materialen
 • Chemische materialen
 • Gips
 • Gibo
 • (Gas)beton
 • Puinzakken
 • Dakgrind

Asbesthoudende materialen

Indien u asbesthoudende of asbestlijkende materialen heeft, gooi deze dan niet in de afvalcontainer. Maak hier vooraf, of als u dit ter plekke constateert, melding van. U krijgt dan van ons instructies en wij voeren de asbesthoudende materialen tegen een redelijk tarief af. Indien u het asbesthoudend of chemische materiaal zonder melding toch in de afvalcontainer stort, komen de verwerkingskosten voor uw rekening behoorlijk oplopen.

Puinafval container huren met of zonder vergunning

Een vergunning voor het plaatsen van een puincontainer is in de meeste gevallen niet nodig, echter in de binnenstad kan dit anders zijn. U kunt bij de betreffende gemeente informeren of u een vergunning nodig heeft. Let op: Een gemeente kan precariorechten hanteren. De kosten verschillen per gemeente. Voor meer informatie neemt u contact op met onze planning.

Puincontainer huren en plaatsen

Bij het leveren van de puincontainer vragen wij u om aanwezig te zijn, zodat u de juiste plek voor de container kunt aanwijzen. U hoeft niet aanwezig te zijn als de container wordt afgevoerd.

De container neemt de grote in van een normale parkeerplaats in. Indien de container moet worden geplaatst in een smalle steeg of een locatie waar de vrachtwagen moeilijk bijkomt, verzoeken wij u om eerst contact op te nemen met ons.

Huurperiode puinafval container

De puinafval container is 4 weken vrij van huur, dit zit bij de kosten inbegrepen.

Volle puincontainer wisselen of laten ophalen?

Indien uw puinafval container vol zit kunt u al voortijdig uw container wisselen of de container laten ophalen. Let op, de puinafval container mag niet hoger worden gevuld dan maximaal 20 cm boven de rand en er mogen geen delen aan de voor- achter- en/of zijkant uitsteken. Gelieve van te voren wel aangeven of het om een wissel gaat en indien gewenst, dat u een andere container formaat geleverd wilt hebben. Als u op werkdagen een container bestelt ontvangt u de container binnen 24 uur op locatie. Om teleurstellingen te voorkomen, adviseren wij u om tijdig contact met ons op te nemen.

Toch geen puincontainer huren?

Gaat u afval afvoeren dat niet gedeponeerd mag worden in een puinafval container? Ook dan kunt u terecht in de webshop van Afvalcontainers VLK. Wij verhuren namelijk ook houtafval containers, grondcontainers, groenafval containers, bouwcontainer en grofvuil container.