Tiny House bouwen? Bouwbak huren!

Tiny House bouwen? Bouwbak huren!

Tiny Houses zijn een trend aan het worden en zo zie je dan ook steeds meer Tiny Houses verschijnen. Je kunt ervoor kiezen om een Tiny House te kopen of om er eentje voor jou te laten bouwen door een aannemer, maar je kunt er uiteraard ook voor kiezen om er zelf eentje te bouwen wanneer je een beetje handig bent. In dat geval lijkt het handig om te denken aan een bouwbak huren, alvorens je met een hoop afval zit waarvan je niet weet wat je ermee aan moet. Toch zijn er ook nog een aantal dingen waar je op moet letten wanneer je een Tiny House gaat bouwen en we leggen je graag uit wat deze dingen zijn. Benieuwd? Of heb je ├╝berhaupt nog geen idee wat een Tiny House is? Lees dan snel verder!

Wat is een Tiny House?

Een Tiny House (ook wel mini-huis) is, vanzelf sprekend, een klein huis met over een algemeen een totale oppervlakte van 15 m2 tot 50 m2. Dit is uiteraard een enorm verschil met een doorsnee woning, maar het is daarentegen wel een volwaardig huis. Een Tiny House is namelijk van alle gemakken voorzien en kan gewoon voldoen aan alle basisbehoeften van een mens, echter op een milieuvriendelijk manier. Het idee van een Tiny House is namelijk om duurzamer, goedkoper, milieuvriendelijker en primitiever te kunnen leven en een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk te behalen in zowel de bouw als het dagelijkse leven in een Tiny House.

De kosten van een Tiny House

De kosten van het bouwen van een Tiny House liggen ongeveer tussen de 25.000 en 50.000 euro, exclusief eventuele kosten voor de grond waar je gaat staan. Echter zijn de kosten compleet afhankelijk van jouw eigen omstandigheden. Ga je het zelf doen of ga je het uitbesteden? Moet je een bouwcontainer huren? En hoeveel moet je er huren voor jouw hoeveelheid afval die komt kijken bij de bouw van je Tiny House? Wil je een relatief grote Tiny House of wil je je Tiny House het liefst zo klein mogelijk? Hoeveel moeite en aandacht wil je besteden aan het interieur? Waar ga je je Tiny House plaatsen? Moet je hiervoor grond kopen? Dit zijn allemaal factoren waar je over na moet denken en die invloed hebben op de kosten van een Tiny House.

Zelf een Tiny House bouwen

Wanneer je zelf aan de slag gaat met een Tiny House bouwen, zul je moeten letten op een aantal belangrijke aspecten. Om te beginnen: waar ga je je Tiny House plaatsen? Er zijn strikte regels verbonden aan het plaatsen van een Tiny House. Je mag ze niet overal zomaar neerzetten en in de meeste gevallen heb je vergunningen nodig voor het plaatsen van een Tiny House. Ook moet je goed kijken naar de kosten van de grond waar jij je Tiny House wilt gaan plaatsen en of deze kosten rendabel zijn voor jou. Twijfel je nog of je wilt gaan verhuizen of verbouwen? Lees dan ook zeker dit blog.

Een ander belangrijk aspect is de praktische kant van de bouw van jouw Tiny House. Zorg dat je beschikt over de juiste kennis en de juiste materialen en schakel bij twijfel een professional in. Het is goed om te beseffen dat dit jou woning wordt en dat wanneer deze niet goed functioneert, jij geen andere plek hebt om heen te gaan. Daarbij zul je na moeten denken over het afval wat jij gaat produceren bij de bouw van jouw Tiny House. Wanneer jij om duurzaamheidsredenen wilt verhuizen naar een Tiny House, wil jij natuurlijk ook graag duurzaam omgaan met het afval wat jij genereert. Daarom is een bouwbak huren een goede oplossing, die jou tevens noch tijd noch moeite kost. Wij halen het afval namelijk op en zullen het duurzaam verwerken.

Toch is een bouwbak huren ook verstandig om praktische redenen. Hoogstwaarschijnlijk is een de locatie waar jij je Tiny House wilt bouwen in een rustigere, meer afgelegen, omgeving. Om deze reden moet je misschien een iets grotere afstand afleggen naar de container en/of staan er simpelweg minder containers dan in een woonwijk waardoor er geen capaciteit is voor overmatig afval van de bouw van een Tiny House.

Bouwbak huren?

Wil je graag een bouwbak huren, wil je weten welke soorten afval jij kwijt kunt in een bouwbak of heb je vragen over een bouwbak huren? Bestel hier dan jouw bouwcontainer of neem snel contact met ons op. We helpen je graag!

Wil je iets anders dan een bouwbak huren? Neem dan een kijkje bij alle containers en vind de container die geschikt is voor jouw situatie!