Tiny House bouwen? Bouwbak huren!

Tiny House bouwen? Bouwbak huren!

Tiny Houses zijn een trend aan het worden en zo ziet u dan ook steeds meer Tiny Houses verschijnen. U kunt ervoor kiezen om een Tiny House te kopen of om er eentje voor u te laten bouwen door een aannemer, maar u kunt er uiteraard ook voor kiezen om er zelf eentje te bouwen wanneer u een beetje handig bent. In dat geval lijkt het handig om te denken aan een bouwbak huren, alvorens u met een hoop afval zit waarvan u niet weet wat u ermee aan moet. Toch zijn er ook nog een aantal dingen waar u op moet letten wanneer u een Tiny House gaat bouwen en we leggen u graag uit wat deze dingen zijn. Benieuwd? Of heeft u ├╝berhaupt nog geen idee wat een Tiny House is? Lees dan snel verder!

Wat is een Tiny House?

Een Tiny House (ook wel mini-huis) is, vanzelf sprekend, een klein huis met over een algemeen een totale oppervlakte van 15 m2 tot 50 m2. Dit is uiteraard een enorm verschil met een doorsnee woning, maar het is daarentegen wel een volwaardig huis. Een Tiny House is namelijk van alle gemakken voorzien en kan gewoon voldoen aan alle basisbehoeften van een mens, echter op een milieuvriendelijke manier. Het idee van een Tiny House is namelijk om duurzamer, goedkoper, milieuvriendelijker en primitiever te kunnen leven en een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk te behalen in zowel de bouw als het dagelijkse leven in een Tiny House.

De kosten van een Tiny House

De kosten van het bouwen van een Tiny House liggen ongeveer tussen de 25.000 en 50.000 euro, exclusief eventuele kosten voor de grond waar u gaat staan. Echter zijn de kosten compleet afhankelijk van uw eigen omstandigheden. Gaat u het zelf doen of gaat u het uitbesteden? Moet u een bouwcontainer huren? En hoeveel moet u er huren voor uw hoeveelheid afval die komt kijken bij de bouw van uw Tiny House? Wilt u een relatief grote Tiny House of wilt u uw Tiny House het liefst zo klein mogelijk? Hoeveel moeite en aandacht wilt u besteden aan het interieur? Waar gaat u uw Tiny House plaatsen? Moet u hiervoor grond kopen? Dit zijn allemaal factoren waar u over na moet denken en die invloed hebben op de kosten van een Tiny House.

Zelf een Tiny House bouwen

Wanneer u zelf aan de slag gaat met een Tiny House bouwen, zult u moeten letten op een aantal belangrijke aspecten. Om te beginnen: waar gaat u uw Tiny House plaatsen? Er zijn strikte regels verbonden aan het plaatsen van een Tiny House. U mag ze niet overal zomaar neerzetten en in de meeste gevallen heeft u vergunningen nodig voor het plaatsen van een Tiny House. Ook moet u goed kijken naar de kosten van de grond waar u uw Tiny House wilt gaan plaatsen en of deze kosten rendabel zijn voor u. Twijfelt u nog of u wilt gaan verhuizen of verbouwen? Lees dan ook zeker deze blog.

Een ander belangrijk aspect is de praktische kant van de bouw van uw Tiny House. Zorg dat u beschikt over de juiste kennis en de juiste materialen en schakel bij twijfel een professional in. Het is goed om te beseffen dat dit uw woning wordt en dat wanneer deze niet goed functioneert, u geen andere plek hebt om heen te gaan. Daarbij zult u na moeten denken over het afval wat u gaat produceren bij de bouw van uw Tiny House. Wanneer u om duurzaamheidsredenen wilt verhuizen naar een Tiny House, wilt u natuurlijk ook graag duurzaam omgaan met het afval wat u genereert. Daarom is een bouwbak huren een goede oplossing, die u tevens noch tijd noch moeite kost. Wij halen het afval namelijk op en zullen het duurzaam verwerken.

Toch is een bouwbak huren ook verstandig om praktische redenen. Hoogstwaarschijnlijk is een de locatie waar u uw Tiny House wilt bouwen in een rustigere, meer afgelegen, omgeving. Om deze reden moet u misschien een iets grotere afstand afleggen naar de container en/of staan er simpelweg minder containers dan in een woonwijk waardoor er geen capaciteit is voor overmatig afval van de bouw van een Tiny House.

Bouwbak huren?

Wilt u graag een bouwbak huren, wilt u weten welke soorten afval u kwijt kunt in een bouwbak of heeft u vragen over een bouwbak huren? Bestel hier dan uw bouwcontainer of neem snel contact met ons op. We helpen u graag!

Wilt u iets anders dan een bouwbak huren? Neem dan een kijkje bij alle containers en vind de container die geschikt is voor uw situatie!